Mark de Krosse

Mediation voor Amsterdam en omstreken

Mark De Krosse

Echtscheidingsexpert

Een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

Wat is een MfN-registermediator?

Een MfN-registermediator is ingeschreven bij het Kwaliteitsregister van de Mediation Federatie Nederland. MfN-registermediators krijgen hun kwaliteitslabel niet zomaar. Zij hebben hun kwaliteiten en ervaring als mediator aangetoond met verschillende toetsen, voordat ze ingeschreven worden in hét Nederlandse kwaliteitsregister van mediators.

Transparant en betrouwbaar

Door scholing en toetsing blijven mediators constant werken aan hun kwaliteit. Handig, want dat geeft jou de zekerheid van een professionele mediator die up to date, ervaren en bekwaam is. Het mediationproces is transparant en je kunt van de houding en het gedrag van een mediator op aan.

Gedragsregels voor de mediator

Iedere MfN-registermediator is gebonden aan de MfN-gedragsregels. Deze zijn te vinden op deze website of op de website van het MfN-register.

Klachtenregeling

Iedere MfN-registermediator is gebonden aan de klachtenregeling. Mocht een partij aanleiding menen te hebben om een klacht in te dienen dan kan dat op laagdrempelige wijze. Deze kun je hier vinden.

Wat kost een mediationtraject?

Omdat DKM Mediation beschikt over een eigen spreekruimte worden daarvoor geen aanvullende kosten in rekening gebracht. Parkeren voor de deur is gratis.

Echtscheidingen

De kosten van mediation voor echtscheidingen en andere familiezaken bedraagt € 195,- per uur inclusief BTW. Die kosten zijn exclusief eventueel bijkomende kosten zoals eventuele reiskosten.

Arbeids- en business mediation

De kosten van mediation voor arbeids- en business mediation bedraagt € 195,- per uur exclusief BTW.

Reiskosten

Vanaf 20 kilometer van Amsterdam worden de reiskosten in rekening gebracht op basis van € 1,- per kilometer enkele reis, gerekend vanaf centrum Amsterdam. Reistijd wordt niet in rekening gebracht.

Alle mediationtrajecten zijn anders. Dus het is lastig om op voorhand de kosten exact in te schatten. We kunnen wel zeggen dat in meer dan 75% van de mediationtrajecten de totale kosten tussen € 1.500,- en € 2.500,- bedragen.

Wie betaalt de kosten van het traject?

Over de verdeling van de kosten worden bij aanvang van het traject afspraken gemaakt. Meestal wordt gekozen voor een 50/50 verdeling.

Bij arbeidsconflicten betaalt de werkgever meestal de kosten al is dat geen vereiste. Hoe de verdeling ook wordt afgesproken, het heeft geen effect op de positie van de mediator. Die blijft in alle gevallen onpartijdig en neutraal.

Het kan zijn dat een van de partijen in aanmerking komt voor een toevoeging. In dat geval neemt de overheid een belangrijk deel van de kosten voor haar rekening. Niet alle mediationtrajecten komen in aanmerking voor een toevoeging. Het verkrijgen van een toevoeging is afhankelijk van het vermogen en het inkomen van de partij. Meer informatie hieromtrent kun je vinden op de website voor de Raad voor de Rechtsbijstand.

Kunnen de ontmoetingen online?

Er zijn mediators die online hun gesprekken doen. Ik zal dus niet beweren dat het niet kan. Ik doe het alleen niet. Het kennismakingsgesprek kan hierop een uitzondering zijn. De kennismakingen zijn kort en er volgt nog niet een inhoudelijke discussie. Natuurlijk hebben we gedurende Corona-tijden geleerd dat veel online kan, maar een beeldscherm is nou eenmaal geen vervanging voor face-to-face.

Daarnaast beschik ik over een eigen spreekruimte, die is per definitie op neutraal terrein. En je kunt er zelfs nog gratis parkeren. Dus mijn werkwijze is dus gewoon met elkaar aan tafel.

Kan de mediation thuis of op de zaak?

De mediationgesprekken kunnen thuis of op de zaak, maar het heeft mijn voorkeur om de bijeenkomsten in mijn eigen spreekkamer te houden. Allereerst bevinden partijen zich dan op “neutraal terrein”, daarnaast biedt de ruimte privacy, sfeer en een praktische inrichting zodat gesprekken op een goede wijze kunnen plaatsvinden.

Als het niet mogelijk is om naar mijn kantoor te komen dan is maatwerk altijd mogelijk.Ik maak zo nu en dan gebruik van ruimtes van Het Coachhuis. Met tientallen vestigingen over het hele land hebben zij ruimtes die zeer geschikt zijn voor mediation.

Waarom scheiden bij een mediator in plaats van een advocaat?

Een mediator heeft een andere invalshoek dan een advocaat. Bij een advocaat staat de juridische positie van partijen centraal. Ook als de advocaat voor beide partijen optreedt. Bij een mediator staan de mensen centraal en bevordert de mediator de zelfbeschikking van de partijen. Dat leidt tot een wezenlijk andere aanpak van het scheidingsproces. Niet dat de mediator de juridische werkelijkheid kan negeren, integendeel. Wel kan hij voor beide partijen acceptabele oplossingen voor conflicten helpen vinden. Dat doet een mediator door partijen zich te laten focussen op wat hen bindt en op wat de onderliggende belangen zijn. Daarin verschilt de aanpak van de advocaat met de mediator. Eerlijke en duurzame oplossingen. Daar gaat het om.

Bij een echtscheiding komt uiteindelijk altijd een advocaat om de hoek kijken. Een advocaat is de enige partij die de benodigde stukken kan indienen bij de rechtbank. In mijn praktijk bereid ik alle officiële documenten voor. Ik werk vooral samen met mr. Dennis Coppens. van Quest Advocaten te Amsterdam. Hij doet een “double-check” voordat de stukken worden ingediend bij de rechtbank. Zo wordt de kwaliteit extra geborgd.

Werkt DKM Mediation op basis van een fixed-price of no-cure-no-pay?

Nee. Het werken op basis van fixed-price wordt hier en daar wel gedaan in mediation-land. Vaak gaat het dan om conflicten met een voor de mediator relatief overzichtelijk beeld. In de praktijk gaat dat meestal anders. Daarom heb ik er voor gekozen het niet te doen. Ik wil dat de dienstverlening altijd optimaal verloopt en net zoveel tijd nemen als nodig is voor jouw unieke situatie. Niet meer en niet minder.

Het werken op basis van no-cure-no-pay is niet toegestaan onder het MfN-Reglement. Dat is ook heel logisch, want als mediator ben je neutraal en heb je geen belang bij de uitkomst van de mediation.

Hoe gaat DKM Mediation om met mijn gegevens?

DKM Mediation is net als elke organisatie gebonden aan de regels zoals die zijn vastgelegd in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wij bewaren alleen de gegevens die we voor onze bedrijfsvoering nodig hebben. De uitwerking hiervan kun je vinden in het privacy-statement van DKM Mediation.

Mark de Krosse
Mark de Krosse

Contact opnemen

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Heb je nadere vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met me op! Je kunt ook een app sturen via de knop of een bericht achterlaten via onderstaand formulier.

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button