Mark de Krosse
Een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.
Als levenspartners uit elkaar gaan is dat een ingrijpende gebeurtenis waar veel emoties bij komen kijken. Huwelijkse voorwaarden of (beperkte) gemeenschap van goederen, er moet een heleboel geregeld worden.
Dat is al helemaal het geval als er minderjarige kinderen in het spel zijn. Want vader of moeder, dat blijf je. Wat er ook gebeurt. De kinderen hebben in ieder geval niet om de scheiding gevraagd en jullie willen voorkomen dat zij klem gaan zitten tussen twee werelden. Hoe regelen jullie dat nu precies?
Er komt dus ineens veel op jullie af. Denk aan het convenant met een ouderschapsplan en alles wat daarbij hoort. Maar ook onzekere financiën, alimentatie, verdeling van de schulden en bezittingen, huisvesting en nog veel meer. Dit alles moet in goede banen worden geleid en dat terwijl de emoties vaak nog heel hoog zitten.
Ervaringen van anderen:
Vrijblijvend kennismaken
Een no-nonsense aanpak
Eerlijke en duurzame oplossingen
Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!
Hoe werkt het?
1.
Mediation als oplossing voor conflicten
Het traject begint eigenlijk altijd met een vrijblijvende kennismaking. Mark komt graag bij jullie thuis. Het is belangrijk om te ervaren of jullie een klik hebben en of er een vertrouwensbasis is. Vertrouwen bij alle partijen is essentieel. Er worden immers gevoelige zaken met elkaar besproken.
Ook brengt Mark de situatie in kaart. Zijn er kinderen in het spel? Een eigen onderneming, een eigen woning of andere speciale omstandigheden?
2.
Op gesprek
Tijdens de gesprekken komen er nogal wat onderwerpen op tafel. Welke schulden of bezittingen zijn en er en wie krijgt wat? Als er kinderen in beeld zijn moet er natuurlijk een ouderschapsplan komen. Waar gaan de kinderen wonen? Wanneer en hoe lang gaan ze op vakantie en met welke ouder? En hoe zit het precies met de alimentatie?
Mark creëert een veilige omgeving, er moet ruimte zijn om alle emoties te kunnen tonen. Uiteindelijk moeten er eerlijke en duurzame oplossingen komen, het is belangrijk dat jullie álles hebben uitgesproken.
3.
De juridische documenten
Als de inhoudelijke gesprekken afgerond zijn gaat Mark het convenant opstellen. De nieuwe afspraken worden dan op papier gezet. Ook het ouderschapsplan hoort hierbij.
Wanneer alle partijen akkoord zijn gaan de stukken naar de advocaat. De advocaat controleert de juridische correctheid voordat de stukken naar de rechtbank kunnen.
4.
De nazorg
Na het zetten van de laatste handtekening is het traject afgerond en weten jullie zeker dat alles netjes op papier staat. Wanneer de scheiding voltooid is begint het verwerken pas echt.
Maar, dat is nogal wat. Misschien is de woonsituatie wel veranderd of hebben jullie gedeelde vrienden? Het is een nieuwe situatie. Daarom biedt Mark de benodigde nazorg. Er kunnen nieuwe vragen naar voren komen. Mark staat voor jullie klaar!
%
Na het zetten van de laatste handtekeningen is het traject voltooid.
Vaardigheden van de familiemediator
Familiemediation in het algemeen en scheidingsmediation in het bijzonder vergt extra kennis en vaardigheden van de mediator. Niet alleen op het gebied van (fiscale) regelgeving maar ook op het gebied van psychologische kennis van de effecten op de partijen en de omgeving. De kinderen niet in de laatste plaats.
Het kwaliteitsbestuur van de Mediation Federatie Nederland (MfN) heeft een aparte kwaliteitstoets voor opleidingen die gericht zijn op familiemediation. Mediators die succesvol een geaccrediteerde opleiding hebben doorlopen krijgen daarvan een publieke aantekening in het MfN-register. Het spreekt voor zich dat ik een dergelijke opleiding heb doorlopen en gekwalificeerd ben voor echtscheidingen.
Mag ik me even voorstellen?
Mark de Krosse is de naam... aangenaam! In 2019 besloot ik de formele opleiding tot mediator te volgen zodat ik als MfN-registermediator mijn werk kon gaan doen. De opleiding in combinatie met ruim 25 jaar ervaring als bemiddelaar, ondernemer/DGA in het grotere familiebedrijf gaven me het fundament om als mediator verder te gaan.
Naast de algemene mediationopleiding heb ik ook de gespecialiseerde opleidingen doorlopen voor echtscheidingsmediation, familiemediation en arbeidsmediation. De combinatie van ervaring en opleidingen stellen me in staat om verschillende en complexe mediations aan te gaan.
In mijn loopbaan heb ik op allerlei manieren met kleine en hele grote conflicten te maken gehad. De meeste conflicten lagen in de zakelijke familiesfeer. Heel soms was ik partij maar meestal niet en werd ik “aan tafel geroepen” om te helpen een oplossing te vinden. Het voelt altijd heel goed als dat lukt en dat smaakte naar meer. De stap om als MfN-registermediator aan de slag te gaan was uiteindelijk niet zo heel groot.
Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!
Ouderschapsplan
Wanneer er kinderen bij een scheiding betrokken zijn, is een ouderschapsplan van groot belang. Dit document vormt een uitgebreide set aan afspraken tussen de ouders, gericht op het gestructureerd regelen van de zorg en opvoeding van hun kinderen.
Variërend van de verblijfplaats van de kinderen en vakantieregelingen tot de verdeling van ouderlijke verantwoordelijkheden. Het regelt tevens hoe beslissingen met betrekking tot gezondheid, onderwijs en andere aspecten van het kinderleven worden genomen. Ook afspraken over alimentatie vinden hier hun plek.
Het ouderschapsplan fungeert als een leidraad, wat ouders helpt een stabiele omgeving voor hun kinderen te kunnen creëren. Na verloop van tijd kan het plan worden aangepast op basis van veranderingen in de situatie van het kind of de ouder(s).
Dit plan dient tevens als een wettelijk document in het geval van geschillen. Neem geen risico’s en neem contact op met Mark voor professionele begeleiding.
Waarom scheiden met een mediator?
Een echtscheiding, dat is nogal wat. Jullie zijn met veel zaken tegelijk bezig en moeten nieuwe afspraken worden gemaakt. Het inschakelen van een mediator kan dan bijzonder waardevol zijn. Hierdoor ontstaat er structuur en ben je verzekerd van een zorgvuldige regeling van alle zaken. De voordelen op een rij:
✓ De kosten van een mediator zijn lager dan die van een advocaat.
✓ Een mediationtraject omvat vaak slechts drie tot vijf gesprekken van twee uur, waardoor het snel kan worden afgerond. Een (vecht)scheiding via advocaten kan in vergelijking maanden in beslag nemen.
✓ Mediation draagt vaak bij aan het verbeteren van de relatie tussen de betrokken partijen, in tegenstelling tot een rechtszaak.
✓ De kosten van mediation worden gedeeld door beide partijen (meestal ieder de helft). Lees hier meer over de kosten.
Als je streeft naar eerlijke en duurzame oplossingen en het belangrijk vindt dat er niets over het hoofd wordt gezien, is het inschakelen van een mediator zoals Mark is dus zeker aan te raden.
Contact opnemen
Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Heb je nadere vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met me op! Je kunt ook een app sturen via de knop of een bericht achterlaten via onderstaand formulier.
Bellen
Mailen
© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing