Mediator Uithoorn

Mediator Uithoorn

DKM Mediation

Mark de Krosse, een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

Wat kun je van een mediator verwachten?

Mark, een doorgewinterde MfN mediator Uithoorn, staat voor jullie klaar. Een echtscheiding, daar komt nogal wat bij om de hoek kijken. Mark hanteert een aanpak waarbij hij aandacht voor de emotionele én de juridische aspecten heeft. Het ultieme doel is het bereiken van een evenwichtige regeling die de belangen van beide partners en eventuele kinderen met respect behandelt.

Hoewel conflicten onvermijdelijk zijn, maakt de manier waarop ze worden aangepakt het verschil. Met Mark als jullie bemiddelaar zijn jullie verzekerd van een professionele en doelgerichte aanpak. Met een empathische benadering biedt hij professionele mediation om eerlijke en duurzame oplossingen te bevorderen.

Door te kiezen voor de mediator Uithoorn, als jullie neutrale bemiddelaar, ontvangen jullie de benodigde ondersteuning om het scheidingsproces soepel te laten verlopen en goede afspraken te maken. 

Samen in gesprek met de mediator
Mark de Krosse

Mag ik me even voorstellen?

Mark de Krosse is de naam… aangenaam! In 2019 besloot ik de formele opleiding tot mediator te volgen zodat ik als MfN-registermediator mijn werk kon gaan doen. De opleiding in combinatie met ruim 25 jaar ervaring als bemiddelaar, ondernemer/DGA in het grotere familiebedrijf gaven me het fundament om als mediator verder te gaan.

Naast de algemene mediationopleiding heb ik ook de gespecialiseerde opleidingen doorlopen voor echtscheidingsmediation, familiemediation en arbeidsmediation. De combinatie van ervaring en opleidingen stellen me in staat om verschillende en complexe mediations aan te gaan.

In mijn loopbaan heb ik op allerlei manieren met kleine en hele grote conflicten te maken gehad. De meeste conflicten lagen in de zakelijke familiesfeer. Heel soms was ik partij maar meestal niet en werd ik “aan tafel geroepen” om te helpen een oplossing te vinden. Het voelt altijd heel goed als dat lukt en dat smaakte naar meer. De stap om als MfN-registermediator aan de slag te gaan was uiteindelijk niet zo heel groot.

Informatiegids illustratie

Weten waarom mediation werkt?

Je krijgt antwoord op de volgende vraag:

  •    ✓   Wat is mediation?
  •    ✓   Wanneer schakel je een mediator in?
  •    ✓   Wat zijn de voordelen?
  •    ✓   Wie is Mark?

 

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer...

 

Klanten vertellen:

"Mark is een echte professional, hij is makkelijk benaderbaar en heb mij bij hem altijd vrij gevoeld om te zeggen wat ik wilde zeggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg, overal transparant in en belooft geen mooie verhalen maar de realiteit en wat er haalbaar is. Hele fijne man om dit traject mee te doorlopen."

"Wij zijn samen tot een goed besluit gekomen, je heb mij heel goed behandeld en eerlijk gewezen en gezegd hoe het ervoor staat. Dank."

"Het doorlopen traject is kort samen te vatten, helder en daadkrachtig, maar bovenal op een persoonlijke en vriendelijke manier. Zeer tevreden met het verloop."

"Communicatie over en weer was zorgvuldig en snel. Heel prettig."

Vrijblijvend kennismaken

Een no-nonsense aanpak

Eerlijke en duurzame oplossingen

Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!

Hoe werkt het?

1.

Mediation als middel voor oplossingen

Het startpunt van het mediationtraject betreft vrijwel altijd een informele kennismaking. De mediator Uithoorn komt graag bij jullie thuis. Het is belangrijk om te ontdekken of er een klik is met Mark en of er een solide basis van vertrouwen kan worden opgebouwd. Aangezien er gevoelige zaken worden besproken, is vertrouwen van essentieel belang bij alle betrokken partijen.

Ook gaat Mark jullie specifieke situatie in kaart brengen. Zijn er kinderen bij betrokken? Is er sprake van een eigen onderneming, een koopwoning, of andere bijzondere omstandigheden? Het is een grondige verkenning om een helder beeld te krijgen van alle factoren die van invloed kunnen zijn op het mediationproces.

Profiel
Op gesprek komen

2.

Op gesprek

Een gemiddeld mediationtraject bestaat uit drie tot vijf gesprekken á twee uur. Tijdens de gesprekken worden diverse kwesties besproken. Welke schulden of bezittingen zijn er en hoe wordt dit verdeeld? In het geval van kinderen is de opstelling van een ouderschapsplan van groot belang. Vragen omtrent hun woonplaats, vakanties en een alimentatieregeling dient grondig behandeld te worden.

De mediator Uithoorn schept een veilige omgeving waarin het tonen van emoties wordt aangemoedigd. Het is dan ook essentieel dat er voldoende ruimte is om alle gevoelens te uiten. Afspreken op een neutrale locatie kan dan handig zijn. Uiteindelijk streven we naar eerlijke en duurzame oplossingen, waarbij het cruciaal is dat alle aspecten volledig besproken worden.

3.

De juridische documenten

Na het afronden van de inhoudelijke gesprekken neemt Mark de volgende stap door het convenant op te stellen. Alle nieuw gemaakte afspraken, inclusief het ouderschapsplan, worden zorgvuldig op papier gezet.

Zodra alle betrokken partijen hun akkoord hebben gegeven, worden de documenten overgedragen aan de advocaat. Deze specialist controleert de juridische correctheid van de opgestelde stukken alvorens ze naar de rechtbank worden ingediend.

De Juridische Bril
Mark de Krosse

4.

De nazorg

Als de allerlaatste handtekeningen zijn gezet is het mediationtraject succesvol afgerond. Echter, dan begint het pas écht voor de (ex)-partners. Een “nieuwe tijd” waarin er waarschijnlijk veel nieuwe situaties ontstaan. Een nieuwe woonplaats en een ander dagelijks ritme, het is nogal wat. Gedeelde vrienden of een nieuwe baan. Misschien hebben jullie toch nog vragen? Mark biedt dan de benodigde nazorg, de mediator Uithoorn staat voor jullie klaar.

%

Na het zetten van de laatste handtekeningen is het traject voltooid.

Een bekwame mediator met de juiste papieren.

MfN Mediator
ADR Mediator
NMv-Mediator

Ouderschapsplan

Een ouderschapsplan is een must wanneer er kinderen in het spel zijn bij een scheiding. Een ouderschapsplan bestaat uit afspraken die de (ex)-partners hebben gemaakt over een gestructureerde regeling voor de zorg en opvoeding van de kinderen.

In dit plan worden diverse essentiële afspraken vastgelegd, waaronder de verblijfplaats van de kinderen, de regelingen voor vakanties en de verdeling van ouderlijke verantwoordelijkheden. Het bepaalt ook hoe beslissingen over de gezondheid, scholing en andere belangrijke aspecten van het kinderleven worden genomen. Bijvoorbeeld, het kan specifieke tijdschema’s voor ouderlijke betrokkenheid bevatten, zoals weekendregelingen en feestdagen.

Het ouderschapsplan biedt een raamwerk dat ouders helpt bij het creëren van een stabiele omgeving voor hun kinderen, ondanks de veranderingen in de gezinssituatie. Mediator Uithoorn, Mark, stelt het plan voor jullie op en zorgt ervoor dat het juridisch in orde is. Het is namelijk een wettig middel om op terug te vallen wanneer er onenigheid over de afspraken ontstaat. Laat niets aan het toeval over en neem contact op met Mark.

R

Waarom scheiden met een mediator?

Een echtscheiding, dat is nogal wat. Jullie zijn met veel zaken tegelijk bezig en moeten nieuwe afspraken worden gemaakt. Het inschakelen van de mediator Uithoorn kan dan bijzonder waardevol zijn. Hierdoor ontstaat er structuur en ben je verzekerd van een zorgvuldige regeling van alle zaken. De voordelen op een rij:

✓ De kosten van een mediator zijn lager dan die van een advocaat.

✓ Een mediationtraject omvat vaak slechts drie tot vijf gesprekken van twee uur, waardoor het snel kan worden afgerond. Een (vecht)scheiding via advocaten kan in vergelijking maanden in beslag nemen.

✓ Mediation draagt vaak bij aan het verbeteren van de relatie tussen de betrokken partijen, in tegenstelling tot een rechtszaak.

✓ De kosten van mediation worden gedeeld door beide partijen (meestal ieder de helft). Lees hier meer over de kosten.

Als je streeft naar eerlijke en duurzame oplossingen en het belangrijk vindt dat er niets over het hoofd wordt gezien, is het inschakelen van een mediator een verstandige keuze.

Mark de Krosse
Mark de Krosse

Contact opnemen

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Heb je nadere vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met me op! Je kunt ook een app sturen via de knop of een bericht achterlaten via onderstaand formulier.

Echtscheidingen

Arbeidsmediation

Businessmediation

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button