Mediator Landsmeer

Mediator Landsmeer

DKM Mediation

Mark de Krosse, een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

Wat kun je van een mediator verwachten?

Bij een echtscheiding komt er nogal wat op je pad, daar kun je de hulp van de mediator Landsmeer waarschijnlijk goed bij gebruiken. Door zorgvuldig om te gaan met de emotionele én de juridische facetten van dit ingrijpende proces, kunnen jullie gaan voor eerlijke en duurzame oplossingen. Het doel van Mark is het bereiken van rechtvaardige afspraken waarin de belangen van beide (ex)-partners en eventuele kinderen op respectvolle wijze worden behartigd.

Conflicten zijn onvermijdelijk, maar de manier waarop je ermee omgaat, maakt het verschil. Met een neutrale bemiddelaar kunnen jullie rekenen op een professionele en doelgerichte aanpak. De empathische benadering van Mark maakt hem de ideale bemiddelaar voor jullie situatie.

Door te kiezen voor de mediator Landsmeer als jullie onpartijdige mediator, krijgen jullie de noodzakelijke ondersteuning om het scheidingsproces soepel te doorlopen en samen constructieve afspraken te maken. Aarzel niet langer en zet de eerste stap naar een nieuwe fase met de deskundige begeleiding van Mark.

Samen in gesprek met de mediator
Mark de Krosse

Mag ik me even voorstellen?

Hallo, ik ben Mark de Krosse. In 2019 besloot ik een formele opleiding tot mediator te volgen en ben nu MfN-registermediator. Met ruim 25 jaar ervaring als bemiddelaar en ondernemer in een groot familiebedrijf heb ik een stevige basis gelegd voor mijn werk als mediator.

Naast de algemene mediationopleiding heb ik me gespecialiseerd in echtscheidings-, familie- en arbeidsmediation. Deze specialisaties, gecombineerd met mijn ervaring, stellen me in staat om diverse en complexe mediationprocessen te begeleiden.

In mijn loopbaan heb ik vele conflicten meegemaakt, vaak binnen zakelijke families. Soms was ik zelf betrokken, maar meestal werd ik gevraagd om te helpen bij het vinden van een oplossing. Het is altijd een goed gevoel als dit lukt, wat me inspireerde om verder te gaan als MfN-registermediator.

Informatiegids illustratie

Weten waarom mediation werkt?

Je krijgt antwoord op de volgende vraag:

  •    ✓   Wat is mediation?
  •    ✓   Wanneer schakel je een mediator in?
  •    ✓   Wat zijn de voordelen?
  •    ✓   Wie is Mark?

 

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer...

 

Klanten vertellen:

"Mark is een echte professional, hij is makkelijk benaderbaar en heb mij bij hem altijd vrij gevoeld om te zeggen wat ik wilde zeggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg, overal transparant in en belooft geen mooie verhalen maar de realiteit en wat er haalbaar is. Hele fijne man om dit traject mee te doorlopen."

"Wij zijn samen tot een goed besluit gekomen, je heb mij heel goed behandeld en eerlijk gewezen en gezegd hoe het ervoor staat. Dank."

"Het doorlopen traject is kort samen te vatten, helder en daadkrachtig, maar bovenal op een persoonlijke en vriendelijke manier. Zeer tevreden met het verloop."

"Communicatie over en weer was zorgvuldig en snel. Heel prettig."

Vrijblijvend kennismaken

Een no-nonsense aanpak

Eerlijke en duurzame oplossingen

Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!

Hoe werkt het?

1.

Mediation als middel voor oplossingen

De mediator Landsmeer hecht waarde aan een persoonlijke kennismaking en komt graag in Landsmeer bij jullie langs voor een eerste gesprek. Dit gesprek is bedoeld om te bepalen of er een klik is met Mark. De inhoudelijke gesprekken zullen gevoelige onderwerpen aansnijden, het is dan fijn om een klik te hebben met de mediator.

Tijdens deze ontmoeting zal Mark ook de situatie in kaart brengen. Zijn er kinderen betrokken? Spelen er zaken zoals een eigen onderneming, een koopwoning, of zijn er andere specifieke omstandigheden die extra aandacht vereisen? Bij Mark staat een respectvolle en grondige aanpak centraal, waarbij de focus ligt op het creëren van een vertrouwde omgeving voor open communicatie en begrip.

Profiel
Op gesprek komen

2.

Op gesprek

Een mediationtraject bestaat meestal uit drie tot vijf gesprekken van circa twee uur. De mediator Landsmeer gaat dieper in op zaken zoals het pensioen, een eventuele koopwoning en bezittingen en/of schulden. Als er kinderen in beeld zijn, moet er ook een ouderschapsplan komen. Hierbij worden afspraken gemaakt over hun woonplaats, vakanties en de regeling omtrent alimentatie.

3.

De juridische documenten

Na het afronden van de inhoudelijke gesprekken neemt Mark de volgende stap door het convenant op te stellen. Alle nieuw gemaakte afspraken, inclusief het ouderschapsplan, worden zorgvuldig op papier gezet.

Zodra alle betrokken partijen hun akkoord hebben gegeven, worden de documenten overgedragen aan de advocaat. Deze specialist controleert de juridische correctheid van de opgestelde stukken alvorens ze naar de rechtbank worden ingediend.

De Juridische Bril
Mark de Krosse

4.

De nazorg

Wanneer de laatste handtekeningen zijn gezet, kan het mediationtraject als succesvol afgerond worden beschouwd. Dit markeert het begin van een “nieuwe tijd” waarin zich nieuwe situaties gaan voordoen.

Een nieuwe woonplaats en een nieuw dagelijks ritme, dat is nogal wat. Een nieuwe baan of misschien hebben jullie gedeelde vrienden? Wellicht roept dit nog vragen op. In dat geval staat de mediator Landsmeer paraat met de benodigde nazorg.

%

Na het zetten van de laatste handtekeningen is het traject voltooid.

Een bekwame mediator met de juiste papieren.

MfN Mediator
ADR Mediator
NMv-Mediator

Ouderschapsplan

Wanneer er kinderen bij een scheiding betrokken zijn, is een ouderschapsplan van groot belang. Dit document vormt een uitgebreide set aan afspraken tussen de ouders, gericht op het gestructureerd regelen van de zorg en opvoeding van hun kinderen.

Variërend van de verblijfplaats van de kinderen en vakantieregelingen tot de verdeling van ouderlijke verantwoordelijkheden. Het regelt tevens hoe beslissingen met betrekking tot gezondheid, onderwijs en andere aspecten van het kinderleven worden genomen. Ook afspraken over alimentatie vinden hier hun plek.

Het ouderschapsplan fungeert als een leidraad, wat ouders helpt een stabiele omgeving voor hun kinderen te kunnen creëren. Na verloop van tijd kan het plan worden aangepast op basis van veranderingen in de situatie van het kind of de ouder(s).

Dit plan dient tevens als een wettelijk document in het geval van geschillen. Neem geen risico’s en neem contact op met Mark, de betrokken mediator Landsmeer, voor professionele begeleiding.

R

Waarom scheiden met een mediator?

Een echtscheiding, dat is nogal wat. Jullie zijn met veel zaken tegelijk bezig en moeten nieuwe afspraken worden gemaakt. Het inschakelen van de mediator Landsmeer kan dan bijzonder waardevol zijn. Hierdoor ontstaat er structuur en ben je verzekerd van een zorgvuldige regeling van alle zaken. De voordelen op een rij:

✓ De kosten van een mediator zijn lager dan die van een advocaat.

✓ Een mediationtraject omvat vaak slechts drie tot vijf gesprekken van twee uur, waardoor het snel kan worden afgerond. Een (vecht)scheiding via advocaten kan in vergelijking maanden in beslag nemen.

✓ Mediation draagt vaak bij aan het verbeteren van de relatie tussen de betrokken partijen, in tegenstelling tot een rechtszaak.

✓ De kosten van mediation worden gedeeld door beide partijen (meestal ieder de helft). Lees hier meer over de kosten.

Als je streeft naar eerlijke en duurzame oplossingen en het belangrijk vindt dat er niets over het hoofd wordt gezien, is het inschakelen van een mediator een verstandige keuze.

Mark de Krosse
Mark de Krosse

Contact opnemen

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Heb je nadere vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met me op! Je kunt ook een app sturen via de knop of een bericht achterlaten via onderstaand formulier.

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button