Mediator IJmuiden

Mediator IJmuiden

DKM Mediation

Mark de Krosse, een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

Wat kunnen jullie van een mediator verwachten?

Welkom bij DKM mediation, dé mediator IJmuiden. Mark is een ervaren MfN mediator die zich gespecialiseerd heeft in het afhandelen van echtscheidingen. In deze juridisch en emotionele complexe situaties is hij de neutrale partij die sturing geeft aan het maken van afspraken. Dat zijn er namelijk nogal wat. Hoe worden de bezittingen en schulden verdeeld? Als er kinderen in het spel zijn, waar gaan die precies wonen? Misschien moeten ze wel verhuizen? Dan ontstaat wéér een impactvolle nieuwe situatie.

Conflicten zijn er altijd, maar de manier waarop ze worden benadert, dat maakt het verschil. Met Mark als jullie mediator IJmuiden zijn jullie verzekerd van een professionele en doelgerichte aanpak, specifiek afgestemd op echtscheidingen.

Kies voor deskundigheid en ontvang de ondersteuning die nodig is om het scheidingstraject soepel te doorlopen. Leg zo de basis voor een nieuwe start, waarbij Mark jullie gaat begeleiden met betrokkenheid én warmte. Ouders, dat zijn jullie voor altijd.

 

Samen in gesprek met de mediator
Mark de Krosse

Mag ik me even voorstellen?

Mark de Krosse is de naam… aangenaam! In 2019 besloot ik de formele opleiding tot mediator te volgen zodat ik als MfN-registermediator mijn werk kon gaan doen. De opleiding in combinatie met ruim 25 jaar ervaring als bemiddelaar, ondernemer/DGA in het grotere familiebedrijf gaven me het fundament om als mediator verder te gaan.

Naast de algemene mediationopleiding heb ik ook de gespecialiseerde opleidingen doorlopen voor echtscheidingsmediation, familiemediation en arbeidsmediation. De combinatie van ervaring en opleidingen stellen me in staat om verschillende en complexe mediations aan te gaan.

In mijn loopbaan heb ik op allerlei manieren met kleine en hele grote conflicten te maken gehad. De meeste conflicten lagen in de zakelijke familiesfeer. Heel soms was ik partij maar meestal niet en werd ik “aan tafel geroepen” om te helpen een oplossing te vinden. Het voelt altijd heel goed als dat lukt en dat smaakte naar meer. De stap om als MfN-registermediator aan de slag te gaan was uiteindelijk niet zo heel groot.

Informatiegids illustratie

Weten waarom mediation werkt?

Je krijgt antwoord op de volgende vraag:

  •    ✓   Wat is mediation?
  •    ✓   Wanneer schakel je een mediator in?
  •    ✓   Wat zijn de voordelen?
  •    ✓   Wie is Mark?

 

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer...

 

Klanten vertellen:

"Mark is een echte professional, hij is makkelijk benaderbaar en heb mij bij hem altijd vrij gevoeld om te zeggen wat ik wilde zeggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg, overal transparant in en belooft geen mooie verhalen maar de realiteit en wat er haalbaar is. Hele fijne man om dit traject mee te doorlopen."

"Wij zijn samen tot een goed besluit gekomen, je heb mij heel goed behandeld en eerlijk gewezen en gezegd hoe het ervoor staat. Dank."

"Het doorlopen traject is kort samen te vatten, helder en daadkrachtig, maar bovenal op een persoonlijke en vriendelijke manier. Zeer tevreden met het verloop."

"Communicatie over en weer was zorgvuldig en snel. Heel prettig."

Vrijblijvend kennismaken

Een no-nonsense aanpak

Eerlijke en duurzame oplossingen

Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!

Hoe werkt het?

1.

Mediation als middel voor oplossingen

Het mediationtraject begint met een kennismaking bij jullie thuis. Kennismaken kan ook op een neutrale locatie, bijvoorbeeld in zijn kantoor. Dit eerste gesprek vormt de start voor het traject, waarin het opbouwen van vertrouwen centraal staat. Vertrouwen is van cruciaal belang, vooral omdat tijdens de gesprekken emotionele onderwerpen ter sprake komen. Open en eerlijke communicatie is alleen mogelijk met een basis van vertrouwen. Jullie moeten je op je gemak voelen.

De mediator IJmuiden gaat jullie unieke situatie in kaart te brengen. Zijn er kinderen bij betrokken? Spelen er kwesties zoals een eigen onderneming, een gekochte woning, of hoe zit het met het pensioen? Mark staat klaar om jullie volledig te begeleiden en te ondersteunen gedurende deze emotioneel uitdagende en complexe periode.

Profiel
Op gesprek komen

2.

Op gesprek

Tijdens stap twee van het traject komen de echte inhoudelijke gesprekken aan bod. De mediator IJmuiden gaat samen met jullie alle onderwerpen gestructureerd af. Er moeten impactvolle afspraken worden gemaakt. Zijn er kinderen in beeld? Dan moeten ook daar afspraken over worden gemaakt. Een ouderschapsplan kan dan niet uitbreken.

De mediator IJmuiden schept een open en natuurlijke sfeer, waarin jullie de ruimte hebben om alle kwesties op een constructieve manier te bespreken. Het doel is om samen tot duurzame en eerlijke oplossingen te komen, waarbij de belangen van alle betrokkenen worden gerespecteerd.

3.

De juridische documenten

Na het afronden van de gesprekken neemt Mark de volgende stap door het convenant op te stellen. Het juridische werk gaat dan beginnen. Alle gemaakte afspraken worden begrijpelijk en zorgvuldig op papier gezet. Vervolgens is het tijd om de stukken te ondertekenen. 

Zodra alle betrokken partijen hun akkoord hebben gegeven, worden de documenten doorgezet aan de advocaat. Deze specialist controleert de juridische correctheid van de opgestelde stukken voordat ze naar de rechtbank worden ingediend.

De Juridische Bril
Mark de Krosse

4.

De nazorg

Na het afronden van het scheidingsproces blijft de mediator IJmuiden niet enkel betrokken bij de formele afhandeling, maar biedt tevens nazorg. Veranderingen in de woonsituatie, gedeelde vrienden, er ontstaan waarschijnlijk allerlei nieuwe situaties. Hij klaar om jullie vragen te beantwoorden.

%

Na het zetten van de laatste handtekeningen is het traject voltooid.

Een bekwame mediator met de juiste papieren.

MfN Mediator
ADR Mediator
NMv-Mediator

Voorkom een vechtscheiding.

Vechtscheidingen komen helaas nog altijd voor. Dat is te voorkomen. Trage, kostbare juridische geschillen met onvoorspelbare uitkomsten, dat wil niemand. Deze procedures brengen risico’s met zich mee en dragen zelden bij aan een verbetering van de relatie tussen de betrokken (ex-)partners. Uiteindelijk treffen jullie elkaar toch ergens in het midden.

Het voorkomen van dergelijke conflicten is van groot belang. Hierin kan de mediator IJmuiden een waardevolle rol spelen. Mediation biedt een constructieve benadering van communicatie en kun je zien als middel om gezamenlijke tot oplossingen te komen.

Op die manier kunnen de emotionele lasten aanzienlijk worden verminderd. Het gaat niet alleen om de juridische aspecten, maar het streven naar een gezonde afwikkeling, waardoor de overgang naar een nieuwe levensfase soepeler verloopt.

Willen jullie ten alle tijden een vechtscheiding voorkomen? Mark staat klaar om begeleiding te bieden bij het vinden van constructieve en eerlijke oplossingen. Aarzel niet langer en neem vandaag nog contact op!

R

Waarom scheiden met een mediator?

Scheiden zonder een helpende hand kan een flinke uitdaging zijn, jullie hebben al zoveel aan je hoofd en tegelijkertijd gaat er waarschijnlijk veel veranderen. Het is dan handig om de mediator IJmuiden in te schakelen. Dan weten jullie tenminste zeker dat alles goed geregeld wordt. Hier zijn de belangrijkste voordelen op een rij:

✓ Een mediator is vaak goedkoper dan een advocaat.

✓ Een mediationtraject duurt meestal maar drie tot vijf gesprekken van twee uur, dus het kan snel afgerond worden. Een gang naar de rechter kan zomaar maanden duren.

✓ Mediation zorgt vaak voor een betere relatie tussen de partijen, terwijl een rechtszaak dat meestal niet doet.

✓ De kosten van mediation worden gedeeld door beide partijen (meestal ieder de helft). Lees hier meer over de kosten.

Willen jullie gaan voor eerlijke en duurzame oplossingen en vinden jullie het belangrijk dat er niets vergeten wordt? Neem dan een mediator in de armen.

Mark de Krosse
Mark de Krosse

Contact opnemen

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Heb je nadere vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met me op! Je kunt ook een app sturen via de knop of een bericht achterlaten via onderstaand formulier.

Echtscheidingen

Arbeidsmediation

Businessmediation

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button