Mediator Heemskerk

Mediator Heemskerk

DKM Mediation

Mark de Krosse, een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

 Wat kun je van een mediator verwachten?

Deze mediator Heemskerk begrijpt als geen ander dat conflicten onvermijdelijk zijn, maar de kracht ligt in de benadering. Voor een soepele echtscheiding is het raadzaam een mediator in de armen te nemen; zo ben je verzekerd van een professionele en neutrale partij die jullie gaat helpen bij het bereiken van eerlijke en nette oplossingen.

Mark heeft zijn focus gelegd op het begeleiden van echtscheidingen. Zijn aanpak legt niet alleen de nadruk op de juridische aspecten, maar ook op de emotionele componenten. Die zijn beide minstens net zo belangrijk. Het streven is naar constructieve oplossingen en evenwichtige regelingen.

Kies voor de expertise van Mark en ontvang de benodigde ondersteuning om het scheidingsproces soepel te doorlopen. Hier leggen jullie de basis voor een nieuwe start. Mark begeleidt niet alleen met professionaliteit, maar ook met betrokkenheid en warmte, hier in Heemskerk.

Samen in gesprek met de mediator
Mark de Krosse

Mag ik me even voorstellen?

Mark de Krosse is de naam… aangenaam! In 2019 besloot ik de formele opleiding tot mediator te volgen zodat ik als MfN-registermediator mijn werk kon gaan doen. De opleiding in combinatie met ruim 25 jaar ervaring als bemiddelaar, ondernemer/DGA in het grotere familiebedrijf gaven me het fundament om als mediator verder te gaan.

Naast de algemene mediationopleiding heb ik ook de gespecialiseerde opleidingen doorlopen voor echtscheidingsmediation, familiemediation en arbeidsmediation. De combinatie van ervaring en opleidingen stellen me in staat om verschillende en complexe mediations aan te gaan.

In mijn loopbaan heb ik op allerlei manieren met kleine en hele grote conflicten te maken gehad. De meeste conflicten lagen in de zakelijke familiesfeer. Heel soms was ik partij maar meestal niet en werd ik “aan tafel geroepen” om te helpen een oplossing te vinden. Het voelt altijd heel goed als dat lukt en dat smaakte naar meer. De stap om als MfN-registermediator aan de slag te gaan was uiteindelijk niet zo heel groot.

Informatiegids illustratie

Weten waarom mediation werkt?

Je krijgt antwoord op de volgende vraag:

  •    ✓   Wat is mediation?
  •    ✓   Wanneer schakel je een mediator in?
  •    ✓   Wat zijn de voordelen?
  •    ✓   Wie is Mark?

 

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer...

 

Klanten vertellen:

"Communicatie over en weer was zorgvuldig en snel. Heel prettig."

"Mark is een echte professional, hij is makkelijk benaderbaar en heb mij bij hem altijd vrij gevoeld om te zeggen wat ik wilde zeggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg, overal transparant in en belooft geen mooie verhalen maar de realiteit en wat er haalbaar is. Hele fijne man om dit traject mee te doorlopen."

"Wij zijn samen tot een goed besluit gekomen, je heb mij heel goed behandeld en eerlijk gewezen en gezegd hoe het ervoor staat. Dank."

"Het doorlopen traject is kort samen te vatten, helder en daadkrachtig, maar bovenal op een persoonlijke en vriendelijke manier. Zeer tevreden met het verloop."

Vrijblijvend kennismaken

Een no-nonsense aanpak

Eerlijke en duurzame oplossingen

Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!

Hoe werkt het?

1.

Mediation als middel voor oplossingen

Het traject begint altijd met een kennismaking, de mediator Heemskerk komt graag bij jullie langs. Deze kennismaking kan ook op een neutrale plek plaatsvinden, zoals op kantoor. Het eerste gesprek vormt het startpunt voor het gehele mediationproces, waarbij het opbouwen van vertrouwen centraal staat. Een solide fundament van vertrouwen legt de basis voor open en “vrije” communicatie.

De mediator Heemskerk neemt ruimschoots de tijd om jullie unieke situatie in kaart te brengen. Zijn er kinderen in het spel? Spelen er zaken zoals een eigen bedrijf, een koophuis, of moeten jullie de kwestie van het pensioen regelen? Mark is er om jullie volledig te begeleiden en te ondersteunen gedurende deze emotioneel veeleisende en complexe periode.

Profiel
Op gesprek komen

2.

Op gesprek

Vervolgens begint fase twee van het mediationtraject. Dan starten de inhoudelijke gesprekken. Gedurende deze periode komen verschillende onderwerpen naar voren. De mediator Heemskerk maakt gebruik van een uitgebreide checklist. Op deze manier kan er niets overgeslagen worden.

Als er kinderen in beeld zijn moet er een ouderschapsplan komen, ook moeten de bezittingen én schulden moeten worden verdeeld. En hoe zit het eigenlijk met het pensioen? Mark gaat jullie helpen om afspraken te maken. Met een objectieve en neutrale houding biedt hij jullie de benodigde hulp.

3.

De juridische documenten

Na het afronden van de inhoudelijke gesprekken neemt Mark de volgende stap door het convenant op te stellen. Alle nieuw gemaakte afspraken, inclusief het ouderschapsplan, worden zorgvuldig op papier gezet.

Zodra alle betrokken partijen hun akkoord hebben gegeven, worden de documenten overgedragen aan de advocaat. Deze specialist controleert de juridische correctheid van de opgestelde stukken alvorens ze naar de rechtbank worden ingediend.

De Juridische Bril
Mark de Krosse

4.

De nazorg

Als de laatste handtekeningen zijn gezet is het mediationtraject afgerond. Maar, dan begint het voor de (ex)-partners pas écht. Een periode waarin waarschijnlijk veel nieuwe situaties ontstaan. Een nieuwe woonplaats en een ander dagelijks ritme, het is nogal wat. Misschien hebben jullie wel gedeelde vrienden of heb jij een nieuwe baan, er ontstaan waarschijnlijk allerlei nieuwe situaties.

Misschien hebben jullie toch nog vragen? Mark biedt dan de benodigde nazorg, de mediator Heemskerk staat voor jullie klaar.

%

Na het zetten van de laatste handtekeningen is het traject voltooid.

Een bekwame mediator met de juiste papieren.

MfN Mediator
ADR Mediator
NMv-Mediator

Voorkom een vechtscheiding.

Conflicten tijdens een echtscheiding kunnen soms leiden tot vechtscheidingen. Deze trajecten omvatten vaak langdurige, kostbare juridische procedures met uitkomsten die moeilijk te voorspellen zijn. Niet alleen brengen deze procedures aanzienlijke risico’s met zich mee, maar dragen ze zelden bij aan het herstel van de relatie tussen de betrokken (ex)-partners. Vaak eindigen ze met een compromis waar beide partijen nét niet helemaal tevreden mee zijn.

Een vechtscheiding wil je ten alle tijden voorkomen. Hier kan de hulp van een mediator waardevol zijn en je weet dan zeker dat alles netjes op papier komt te staan. Mediation biedt een constructieve benadering van communicatie en fungeert als een middel om tot gezamenlijke oplossingen te komen.

Door samen tot overeenstemming te komen, kunnen de emotionele lasten worden verminderd. Dit proces gaat verder dan enkel de juridische aspecten; het streven is ook naar een gezonde emotionele afwikkeling, wat de overgang naar een nieuwe levensfase aanzienlijk kan vergemakkelijken. 

Een echtscheiding is al vervelend genoeg, dat kun je beter zo netjes mogelijk regelen. Deze mediator Heemskerk staat klaar om jullie te helpen. 

R

Waarom scheiden met een mediator?

Scheiden is een flinke uitdaging, je bent al met veel zaken tegelijk bezig en er komen aanzienlijke veranderingen aan. Het inschakelen van een mediator kan dan bijzonder waardevol zijn. Hierdoor ben je verzekerd van een zorgvuldige regeling van alle zaken. De voordelen op een rij:

✓ De kosten van een mediator zijn lager dan die van een advocaat.

✓ Een mediationtraject omvat vaak slechts drie tot vijf gesprekken van twee uur, waardoor het snel kan worden afgerond. Een (vecht)scheiding via advocaten kan in vergelijking maanden in beslag nemen.

✓ Mediation draagt vaak bij aan het verbeteren van de relatie tussen de betrokken partijen, in tegenstelling tot een rechtszaak.

✓ De kosten van mediation worden gedeeld door beide partijen (meestal ieder de helft). Lees hier meer over de kosten.

Als je streeft naar eerlijke en duurzame oplossingen en het belangrijk vindt dat er niets over het hoofd wordt gezien, is het inschakelen van een mediator een verstandige keuze.

Mark de Krosse
Mark de Krosse

Contact opnemen

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Heb je nadere vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met me op! Je kunt ook een app sturen via de knop of een bericht achterlaten via onderstaand formulier.

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button