Mediator Diemen

Mediator Diemen

DKM Mediation

Mark de Krosse, een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

Wat kun je van een mediator verwachten?

Een echtscheiding brengt complexe uitdagingen met zich mee, daar kunnen jullie waarschijnlijk de hulp van mediator Diemen gebruiken. Mark hanteert een aanpak waarin hij zorgvuldig omgaat met de emotionele én juridische facetten van dit proces. Het uiteindelijke doel is het bereiken van een eerlijke regeling, waarin de belangen van zowel partners als eventuele kinderen worden behartigd.

Hoewel conflicten onvermijdelijk zijn, maakt de wijze van aanpak een het verschil. Met Mark als jullie bemiddelaar kunnen jullie rekenen op een professionele en doelgerichte aanpak. Zijn empathische benadering in combinatie met de jarenlange ervaring in mediation, kun je ervan uitgaan dat Marke de juiste persoon voor jullie is.

Door te kiezen voor de mediator Diemen als jullie neutrale bemiddelaar, ontvangen jullie de benodigde ondersteuning om het scheidingsproces soepel te laten verlopen en constructieve afspraken te maken.

Samen in gesprek met de mediator
Mark de Krosse

Mag ik me even voorstellen?

Mark de Krosse is de naam… aangenaam! In 2019 besloot ik de formele opleiding tot mediator te volgen zodat ik als MfN-registermediator mijn werk kon gaan doen. De opleiding in combinatie met ruim 25 jaar ervaring als bemiddelaar, ondernemer/DGA in het grotere familiebedrijf gaven me het fundament om als mediator verder te gaan.

Naast de algemene mediationopleiding heb ik ook de gespecialiseerde opleidingen doorlopen voor echtscheidingsmediation, familiemediation en arbeidsmediation. De combinatie van ervaring en opleidingen stellen me in staat om verschillende en complexe mediations aan te gaan.

In mijn loopbaan heb ik op allerlei manieren met kleine en hele grote conflicten te maken gehad. De meeste conflicten lagen in de zakelijke familiesfeer. Heel soms was ik partij maar meestal niet en werd ik “aan tafel geroepen” om te helpen een oplossing te vinden. Het voelt altijd heel goed als dat lukt en dat smaakte naar meer. De stap om als MfN-registermediator aan de slag te gaan was uiteindelijk niet zo heel groot.

Informatiegids illustratie

Weten waarom mediation werkt?

Je krijgt antwoord op de volgende vraag:

  •    ✓   Wat is mediation?
  •    ✓   Wanneer schakel je een mediator in?
  •    ✓   Wat zijn de voordelen?
  •    ✓   Wie is Mark?

 

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer...

 

Klanten vertellen:

"Het doorlopen traject is kort samen te vatten, helder en daadkrachtig, maar bovenal op een persoonlijke en vriendelijke manier. Zeer tevreden met het verloop."

"Communicatie over en weer was zorgvuldig en snel. Heel prettig."

"Mark is een echte professional, hij is makkelijk benaderbaar en heb mij bij hem altijd vrij gevoeld om te zeggen wat ik wilde zeggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg, overal transparant in en belooft geen mooie verhalen maar de realiteit en wat er haalbaar is. Hele fijne man om dit traject mee te doorlopen."

"Wij zijn samen tot een goed besluit gekomen, je heb mij heel goed behandeld en eerlijk gewezen en gezegd hoe het ervoor staat. Dank."

Vrijblijvend kennismaken

Een no-nonsense aanpak

Eerlijke en duurzame oplossingen

Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!

Hoe werkt het?

1.

Mediation als middel voor oplossingen

Mark komt graag bij jullie thuis langs om kennis te maken. Deze ontmoeting is er om te bepalen of er een goede klik is met Mark en of er een basis van vertrouwen kan worden gelegd. Aangezien er tijdens de gesprekken gevoelige kwesties worden besproken, is een basis van vertrouwen belangrijk.

Daarnaast gaat de mediator Diemen jullie unieke situatie in kaart brengen. Zijn er kinderen in het spel? Is er sprake van een eigen onderneming, een koopwoning, of andere bijzondere omstandigheden?

Profiel
Op gesprek komen

2.

Op gesprek

Een gemiddeld mediationtraject bestaat meestal uit drie tot vijf gesprekken van ongeveer twee uur. Tijdens deze gesprekken komen verschillende vraagstukken aan bod. Welke schulden of bezittingen zijn er en hoe verloopt de verdeling hiervan? Bij aanwezigheid van kinderen krijgt de opstelling van een ouderschapsplan prioriteit, waarbij afspraken over hun woonplaats, vakantieplannen en alimentatieregelingen grondig worden doorgenomen.

De mediator Diemen creëert een veilige omgeving waarin álles kan worden gezegd en waar emoties voldoende ruimte krijgen. Het uiteindelijke doel is het bereiken van eerlijke en duurzame oplossingen. Om dat te bereiken kan geen onderwerp onbesproken blijven.

3.

De juridische documenten

Na het afronden van de inhoudelijke gesprekken neemt Mark de volgende stap door het convenant op te stellen. Alle nieuw gemaakte afspraken, inclusief het ouderschapsplan, worden zorgvuldig op papier gezet.

Zodra alle betrokken partijen hun akkoord hebben gegeven, worden de documenten overgedragen aan de advocaat. Deze specialist controleert de juridische correctheid van de opgestelde stukken alvorens ze naar de rechtbank worden ingediend.

De Juridische Bril
Mark de Krosse

4.

De nazorg

Zodra de allerlaatste handtekeningen zijn gezet, kan het mediationtraject als succesvol afgerond worden beschouwd. Echter, dit markeert pas echt het begin van een “nieuwe tijd” waarin zich nieuwe situaties voordoen. Een nieuwe woonplaats en een nieuw dagelijks ritme, dat is nogal wat. Misschien hebben jullie gedeelde vrienden? Wellicht roept dit nog vragen op. In dat geval staat de mediator Diemen paraat met de benodigde nazorg.

%

Na het zetten van de laatste handtekeningen is het traject voltooid.

Een bekwame mediator met de juiste papieren.

MfN Mediator
ADR Mediator
NMv-Mediator

Ouderschapsplan

Een belangrijk onderdeel van een echtscheiding met kinderen is het opstellen van een ouderschapsplan. Dit plan omvat de afspraken die (ex)-partners maken over een gestructureerde regeling voor de zorg en opvoeding van hun kinderen.

Binnen dit plan worden diverse afspraken vastgelegd, zoals de verblijfplaats van de kinderen, vakantieregelingen en de verdeling van ouderlijke verantwoordelijkheden. Ook regelt het hoe beslissingen met betrekking tot gezondheid, onderwijs en andere belangrijke aspecten van het kinderleven worden genomen. Denk hierbij aan specifieke tijdschema’s voor ouderlijke betrokkenheid, zoals weekendregelingen en feestdagen.

Het ouderschapsplan vormt een raamwerk dat ouders ondersteunt bij het creëren van een stabiele omgeving voor hun kinderen. In de toekomst kan het ouderschapsplan ook nog veranderen, wanneer de situatie van het kind of de ouder(s) verandert. Het ouderschapsplan dient ook als een wettelijk houvast bij eventuele geschillen over de gemaakte afspraken. Laat niets aan het toeval over en neem contact op met Mark, dé mediator Diemen.

R

Waarom scheiden met een mediator?

Een echtscheiding, dat is nogal wat. Jullie zijn met veel zaken tegelijk bezig en moeten nieuwe afspraken worden gemaakt. Het inschakelen van de mediator Diemen kan dan bijzonder waardevol zijn. Hierdoor ontstaat er structuur en ben je verzekerd van een zorgvuldige regeling van alle zaken. De voordelen op een rij:

✓ De kosten van een mediator zijn lager dan die van een advocaat.

✓ Een mediationtraject omvat vaak slechts drie tot vijf gesprekken van twee uur, waardoor het snel kan worden afgerond. Een (vecht)scheiding via advocaten kan in vergelijking maanden in beslag nemen.

✓ Mediation draagt vaak bij aan het verbeteren van de relatie tussen de betrokken partijen, in tegenstelling tot een rechtszaak.

✓ De kosten van mediation worden gedeeld door beide partijen (meestal ieder de helft). Lees hier meer over de kosten.

Als je streeft naar eerlijke en duurzame oplossingen en het belangrijk vindt dat er niets over het hoofd wordt gezien, is het inschakelen van een mediator een verstandige keuze.

Mark de Krosse
Mark de Krosse

Contact opnemen

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Heb je nadere vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met me op! Je kunt ook een app sturen via de knop of een bericht achterlaten via onderstaand formulier.

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button