Mediator Bloemendaal

Mediator Bloemendaal

DKM Mediation

Mark de Krosse, een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

Wat kun je van een mediator verwachten?

Mark, een ervaren MfN mediator Bloemendaal, staat klaar om de uitdagingen van scheidingen aan te pakken. Hij gaat zorgvuldig te werk en besteedt aandacht aan zowel de juridische als emotionele facetten, met als streven begrip en consensus. Het ultieme doel is een evenwichtige regeling te bereiken die de belangen van beide partners en eventuele kinderen respecteert.

Conflicten zijn onvermijdelijk, maar de wijze van oplossing maakt het verschil. Met Mark als jullie mediator Bloemendaal ben je verzekerd van een professionele en doelgerichte aanpak.

Echtscheidingen vormen complexe, vaak emotionele processen. Mark begrijpt de zwaarte van deze tijd, vooral wanneer kinderen betrokken zijn. Met zijn empathische benadering biedt Mark professionele mediation, strevend naar eerlijke en duurzame oplossingen.

Kies voor de expertise van Mark en ontvang de ondersteuning om het scheidingstraject soepel te doorlopen, en leg zo de basis voor een nieuwe start.

Samen in gesprek met de mediator
Mark de Krosse

Mag ik me even voorstellen?

Mark de Krosse is de naam… aangenaam! In 2019 besloot ik de formele opleiding tot mediator te volgen zodat ik als MfN-registermediator mijn werk kon gaan doen. De opleiding in combinatie met ruim 25 jaar ervaring als bemiddelaar, ondernemer/DGA in het grotere familiebedrijf gaven me het fundament om als mediator verder te gaan.

Naast de algemene mediationopleiding heb ik ook de gespecialiseerde opleidingen doorlopen voor echtscheidingsmediation, familiemediation en arbeidsmediation. De combinatie van ervaring en opleidingen stellen me in staat om verschillende en complexe mediations aan te gaan.

In mijn loopbaan heb ik op allerlei manieren met kleine en hele grote conflicten te maken gehad. De meeste conflicten lagen in de zakelijke familiesfeer. Heel soms was ik partij maar meestal niet en werd ik “aan tafel geroepen” om te helpen een oplossing te vinden. Het voelt altijd heel goed als dat lukt en dat smaakte naar meer. De stap om als MfN-registermediator aan de slag te gaan was uiteindelijk niet zo heel groot.

Informatiegids illustratie

Weten waarom mediation werkt?

Je krijgt antwoord op de volgende vraag:

  •    ✓   Wat is mediation?
  •    ✓   Wanneer schakel je een mediator in?
  •    ✓   Wat zijn de voordelen?
  •    ✓   Wie is Mark?

 

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer...

 

Klanten vertellen:

"Mark is een echte professional, hij is makkelijk benaderbaar en heb mij bij hem altijd vrij gevoeld om te zeggen wat ik wilde zeggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg, overal transparant in en belooft geen mooie verhalen maar de realiteit en wat er haalbaar is. Hele fijne man om dit traject mee te doorlopen."

"Wij zijn samen tot een goed besluit gekomen, je heb mij heel goed behandeld en eerlijk gewezen en gezegd hoe het ervoor staat. Dank."

"Het doorlopen traject is kort samen te vatten, helder en daadkrachtig, maar bovenal op een persoonlijke en vriendelijke manier. Zeer tevreden met het verloop."

"Communicatie over en weer was zorgvuldig en snel. Heel prettig."

Vrijblijvend kennismaken

Een no-nonsense aanpak

Eerlijke en duurzame oplossingen

Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!

Hoe werkt het?

1.

Mediation als oplossing voor conflicten

Het mediationtraject start met een kennismaking. Mark, de mediator Bloemendaal, komt graag persoonlijk bij jullie thuis. Deze ontmoeting is er om te beoordelen of er een klik is met Mark en of er een stevige vertrouwensbasis kan worden gelegd. Het opbouwen van vertrouwen is belangrijk, er worden gevoelige kwesties besproken.

Mark neemt de tijd om jullie situatie in kaart te brengen. Zijn er kinderen bij betrokken? Is er een eigen onderneming, een eigen woning of zijn er andere specifieke omstandigheden? Mark staat voor jullie klaar om jullie volledig te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze emotionele en complexe periode.

Profiel
Op gesprek komen

2.

Op gesprek

Het traject zelf bestaat meestal uit drie gesprekken á anderhalf tot twee uur. Tijdens de gesprekken worden diverse onderwerpen aangesneden. Jullie gaan samen met Mark, jullie mediator Bloemendaal, de inhoudelijke vraagstukken over de schulden en bezittingen bespreken, er moet een verdeling komen. In het geval van kinderen is een ouderschapsplan van belang. Er moeten afspraken worden gemaakt over de woonplaats, vakanties en regelingen met betrekking tot de alimentatie.

Mark schept een veilige omgeving waarin alle emoties ruimte krijgen. Het is van groot belang dat jullie je op je gemak voelen om alle aspecten te bespreken. Het ultieme doel is het bereiken van eerlijke en duurzame oplossingen. Mark moedigt aan om alles openlijk te bespreken, zodat er geen onuitgesproken zaken resteren. Samen met Mark kunnen jullie de weg naar een evenwichtige regeling bewandelen, waarbij alle betrokkenen zich gehoord voelen.

3.

De juridische documenten

Na het afronden van de inhoudelijke gesprekken neemt Mark de volgende stap door het convenant op te stellen. Alle nieuw gemaakte afspraken, inclusief het ouderschapsplan, worden zorgvuldig op papier gezet.

Zodra alle betrokken partijen hun akkoord hebben gegeven, worden de documenten overgedragen aan de advocaat. Deze specialist controleert de juridische correctheid van de opgestelde stukken alvorens ze naar de rechtbank worden ingediend.

De Juridische Bril
Mark de Krosse

4.

De nazorg

Met het zetten van de laatste handtekeningen is het scheidingsproces voltooid, jullie kunnen gerust zijn dat alle afspraken nauwkeurig zijn vastgelegd. Hoewel de formele scheiding is afgerond, begint het echte proces van verwerking nu pas.

De impact kan groot zijn; wellicht is de woonsituatie veranderd of zijn er gedeelde vrienden die jullie nu anders benaderen. Deze nieuwe realiteit kan uitdagingen met zich meebrengen. Mark begrijpt dit en biedt de nodige nazorg. Het is niet ongewoon dat er nieuwe vragen naar boven komen na de scheiding. In deze fase blijft de mediator Bloemendaal beschikbaar voor jullie, jullie staan er niet alleen voor.

%

Na het zetten van de laatste handtekeningen is het traject voltooid.

Een bekwame mediator met de juiste papieren.

MfN Mediator
ADR Mediator
NMv-Mediator
R

Waarom scheiden met een mediator?

Scheiden zonder een helpende hand kan een flinke uitdaging zijn, je hebt al zoveel aan je hoofd en tegelijkertijd gaat er waarschijnlijk veel veranderen. Het is dan handig om een mediator in te schakelen. Dan weet je tenminste zeker dat alles goed geregeld wordt. Hier zijn de belangrijkste voordelen op een rij:

✓ Een mediator is vaak goedkoper dan een advocaat.

✓ Een mediationtraject duurt meestal maar drie tot vijf gesprekken van twee uur, dus het kan snel afgerond worden. Een gang naar de rechter kan zomaar maanden duren.

✓ Mediation zorgt vaak voor een betere relatie tussen de partijen, terwijl een rechtszaak dat meestal niet doet.

✓ De kosten van mediation worden gedeeld door beide partijen (meestal ieder de helft). Lees hier meer over de kosten.

Wil je gaan voor eerlijke en duurzame oplossingen en vindt je het belangrijk dat er niets vergeten wordt? Neem dan een mediator in de armen.

Voorkom een vechtscheiding.

Vechtscheidingen, in welke vorm dan ook, komen helaas vaak voor. Het is een langdurig en kostbaar proces met een onzekere uitkomst, gezien het altijd gepaard gaat met zekere risico’s en zelden de sfeer tussen partijen verbetert. Uiteindelijk belandt men vaak ergens in het midden.

Het voorkomen van een vechtscheiding is van groot belang, hier kan de mediator Bloemendaal bij helpen. Mediation kan worden gezien als een constructieve vorm van communicatie waarmee conflicten worden opgelost op basis van weloverwogen afspraken.

Wanneer (ex)-partners het niet eens kunnen worden, dreigt een vechtscheiding. Dit kan leiden tot aanzienlijke emotionele schade en langdurige gevolgen. Door gezamenlijk tot overeenstemming te komen, worden de emotionele lasten beperkt voor beide partijen. Het is een proces dat niet alleen de juridische aspecten behandelt, maar ook streeft naar een gezonde emotionele afloop, waardoor de weg naar een nieuwe fase soepeler verloopt.

Waarschijnlijk willen jullie onnodige conflicten of zelfs een vechtscheiding voorkomen. Neem dan contact op met mediator Mark.

Mark de Krosse
Mark de Krosse

Contact opnemen

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Heb je nadere vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met me op! Je kunt ook een app sturen via de knop of een bericht achterlaten via onderstaand formulier.

Echtscheidingen

Arbeidsmediation

Businessmediation

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button