Mediator Beverwijk

Mediator Beverwijk

DKM Mediation

Mark de Krosse, een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

Wat kun je van een mediator verwachten?

Bij een echtscheiding moet er veel worden geregeld, daar kun je waarschijnlijk de hulp van een neutrale partij zoals de mediator Beverwijk, Mark bij gebruiken. Hij hanteert een benadering waarin zorgvuldig wordt omgegaan met zowel de emotionele als juridische aspecten van dit proces. Het ultieme doel is het bereiken van een rechtvaardige regeling waarin de belangen van beide partners en eventuele kinderen worden behartigd.

Hoewel conflicten onvermijdelijk zijn, maakt de manier waarop deze worden aangepakt het verschil. Met Mark als jullie bemiddelaar kunnen jullie vertrouwen op een professionele en doelgerichte aanpak. Zijn empathische benadering, gecombineerd met zijn jarenlange ervaring in mediation, maakt hem een geschikte mediator voor jullie situatie.

Door te kiezen voor de mediator Beverwijk als jullie onpartijdige bemiddelaar, ontvangen jullie de benodigde ondersteuning om het scheidingsproces soepel te doorlopen en constructieve afspraken te maken. Wacht niet langer en neem de eerste stap naar een nieuwe fase met de begeleiding van Mark.

Samen in gesprek met de mediator
Mark de Krosse

Mag ik me even voorstellen?

Mark de Krosse is de naam… aangenaam! In 2019 besloot ik de formele opleiding tot mediator te volgen zodat ik als MfN-registermediator mijn werk kon gaan doen. De opleiding in combinatie met ruim 25 jaar ervaring als bemiddelaar, ondernemer/DGA in het grotere familiebedrijf gaven me het fundament om als mediator verder te gaan.

Naast de algemene mediationopleiding heb ik ook de gespecialiseerde opleidingen doorlopen voor echtscheidingsmediation, familiemediation en arbeidsmediation. De combinatie van ervaring en opleidingen stellen me in staat om verschillende en complexe mediations aan te gaan.

In mijn loopbaan heb ik op allerlei manieren met kleine en hele grote conflicten te maken gehad. De meeste conflicten lagen in de zakelijke familiesfeer. Heel soms was ik partij maar meestal niet en werd ik “aan tafel geroepen” om te helpen een oplossing te vinden. Het voelt altijd heel goed als dat lukt en dat smaakte naar meer. De stap om als MfN-registermediator aan de slag te gaan was uiteindelijk niet zo heel groot.

Informatiegids illustratie

Weten waarom mediation werkt?

Je krijgt antwoord op de volgende vraag:

  •    ✓   Wat is mediation?
  •    ✓   Wanneer schakel je een mediator in?
  •    ✓   Wat zijn de voordelen?
  •    ✓   Wie is Mark?

 

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer...

 

Klanten vertellen:

"Mark is een echte professional, hij is makkelijk benaderbaar en heb mij bij hem altijd vrij gevoeld om te zeggen wat ik wilde zeggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg, overal transparant in en belooft geen mooie verhalen maar de realiteit en wat er haalbaar is. Hele fijne man om dit traject mee te doorlopen."

"Wij zijn samen tot een goed besluit gekomen, je heb mij heel goed behandeld en eerlijk gewezen en gezegd hoe het ervoor staat. Dank."

"Het doorlopen traject is kort samen te vatten, helder en daadkrachtig, maar bovenal op een persoonlijke en vriendelijke manier. Zeer tevreden met het verloop."

"Communicatie over en weer was zorgvuldig en snel. Heel prettig."

Vrijblijvend kennismaken

Een no-nonsense aanpak

Eerlijke en duurzame oplossingen

Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!

Hoe werkt het?

1.

Mediation als middel voor oplossingen

Mark komt graag persoonlijk bij jullie langs in Beverwijk voor een kennismakingsgesprek. Dit gesprek dient om te beoordelen of er een klik is met Mark en of er een fundament van vertrouwen kan worden gelegd. Tijdens de gesprekken komen gevoelige onderwerpen aan bod. Een basis van vertrouwen is dan belangrijk.

Ook zal Mark jullie unieke situatie nauwgezet in kaart brengen. Zijn er kinderen bij betrokken? Speelt er een eigen onderneming, een koopwoning, of zijn er andere specifieke omstandigheden die aandacht behoeven?

Profiel
Op gesprek komen

2.

Op gesprek

Een mediationtraject omvat doorgaans tussen de drie en vijf gesprekken van ongeveer twee uur. In deze gesprekken komen verschillende vraagstukken aan bod. De mediator Beverwijk gaat dieper in op kwesties zoals schulden, bezittingen en de verdeling hiervan. In situaties waar kinderen betrokken zijn, staat de ontwikkeling van een ouderschapsplan centraal. Hierbij worden afspraken gemaakt over hun woonplaats, vakanties en de alimentatie.

Mark zorgt voor een veilige omgeving waarin álle onderwerpen besproken kunnen worden en waar emoties voldoende ruimte krijgen. Het uiteindelijke doel is het bereiken van eerlijke en duurzame oplossingen. 

3.

De juridische documenten

Na het afronden van de inhoudelijke gesprekken neemt Mark de volgende stap door het convenant op te stellen. Alle nieuw gemaakte afspraken, inclusief het ouderschapsplan, worden zorgvuldig op papier gezet.

Zodra alle betrokken partijen hun akkoord hebben gegeven, worden de documenten overgedragen aan de advocaat. Deze specialist controleert de juridische correctheid van de opgestelde stukken alvorens ze naar de rechtbank worden ingediend.

De Juridische Bril
Mark de Krosse

4.

De nazorg

Zodra de allerlaatste handtekeningen zijn gezet, kan het mediationtraject als succesvol afgerond worden beschouwd. Echter, dit markeert pas echt het begin van een “nieuwe tijd” waarin zich nieuwe situaties voordoen. Een nieuwe woonplaats en een nieuw dagelijks ritme, dat is nogal wat. Misschien hebben jullie gedeelde vrienden? Wellicht roept dit nog vragen op. In dat geval staat de mediator Beverwijk paraat met de benodigde nazorg.

%

Na het zetten van de laatste handtekeningen is het traject voltooid.

Een bekwame mediator met de juiste papieren.

MfN Mediator
ADR Mediator
NMv-Mediator

Ouderschapsplan

Als er kinderen in het spel zijn, moet er een ouderschapsplan komen. Dit document omvat de afspraken die (ex)-partners, ouders, maken voor een gestructureerde regeling met betrekking tot de zorg en opvoeding van hun kinderen.

In dit plan worden diverse afspraken vastgelegd, variërend van de woonplaats van de kinderen, vakantieregelingen tot de verdeling van ouderlijke verantwoordelijkheden. Tevens regelt het de wijze waarop beslissingen over gezondheid, onderwijs en andere aspecten van het kinderleven worden genomen. Ook afspraken over de alimentatie worden hier in verwerkt.

Het ouderschapsplan fungeert als een raamwerk dat ouders ondersteunt bij het creëren van een stabiele omgeving voor hun kinderen. Na verloop van tijd kan het ouderschapsplan worden aangepast op basis van veranderingen in de situatie van het kind of de ouder(s).

Het plan dient ook als een wettelijke leidraad bij eventuele geschillen. Laat niets aan het toeval over en neem contact op met Mark, de toegewijde mediator Beverwijk.

R

Waarom scheiden met een mediator?

Een echtscheiding, dat is nogal wat. Jullie zijn met veel zaken tegelijk bezig en er moeten nieuwe afspraken worden gemaakt. Het inschakelen van de mediator Beverwijk kan dan bijzonder waardevol zijn. Hierdoor ontstaat er structuur en ben je verzekerd van een zorgvuldige regeling van alle zaken. De voordelen op een rij:

✓ De kosten van een mediator zijn lager dan die van een advocaat.

✓ Een mediationtraject omvat vaak slechts drie tot vijf gesprekken van twee uur, waardoor het snel kan worden afgerond. Een (vecht)scheiding via advocaten kan in vergelijking maanden in beslag nemen.

✓ Mediation draagt vaak bij aan het verbeteren van de relatie tussen de betrokken partijen, in tegenstelling tot een rechtszaak.

✓ De kosten van mediation worden gedeeld door beide partijen (meestal ieder de helft). Lees hier meer over de kosten.

Als je streeft naar eerlijke en duurzame oplossingen en het belangrijk vindt dat er niets over het hoofd wordt gezien, is het inschakelen van een mediator een verstandige keuze.

Mark de Krosse
Mark de Krosse

Contact opnemen

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Heb je nadere vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met me op! Je kunt ook een app sturen via de knop of een bericht achterlaten via onderstaand formulier.

Echtscheidingen

Arbeidsmediation

Businessmediation

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button