Mediator Assendelft

Mediator Assendelft

DKM Mediation

Mark de Krosse, een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

Wat kun je van een mediator verwachten?

Mark, een ervaren MfN mediator Assendelft, is bedreven in het soepel afhandelen van echtscheidingen. Tijdens een echtscheiding komt er nogal wat op jullie af. Jullie staan voor grote beslissingen tijdens deze emotionele periode, zeker als er kinderen in het spel zijn.

Met een empathische benadering biedt Mark professionele mediation, gericht op het bereiken van eerlijke en duurzame oplossingen. Zijn aandacht strekt zich uit naar zowel de juridische als emotionele facetten, met als doel begrip en consensus te bereiken. Belangrijk is het bereiken van een gebalanceerde regeling die de belangen van beide partners en eventuele kinderen respecteert.

Hoewel conflicten onvermijdelijk zijn, maakt de benadering van Mark het verschil. Als jullie mediator waarborgt hij een professionele en doelgerichte aanpak. Door te kiezen voor Mark de Krosse, jullie mediator Assendelft, ontvangen jullie de benodigde ondersteuning om het proces soepeler te laten verlopen en een solide basis te leggen voor een nieuwe start.

Samen in gesprek met de mediator
Mark de Krosse

Mag ik me even voorstellen?

Mark de Krosse is de naam… aangenaam! In 2019 besloot ik de formele opleiding tot mediator te volgen zodat ik als MfN-registermediator mijn werk kon gaan doen. De opleiding in combinatie met ruim 25 jaar ervaring als bemiddelaar, ondernemer/DGA in het grotere familiebedrijf gaven me het fundament om als mediator verder te gaan.

Naast de algemene mediationopleiding heb ik ook de gespecialiseerde opleidingen doorlopen voor echtscheidingsmediation, familiemediation en arbeidsmediation. De combinatie van ervaring en opleidingen stellen me in staat om verschillende en complexe mediations aan te gaan.

In mijn loopbaan heb ik op allerlei manieren met kleine en hele grote conflicten te maken gehad. De meeste conflicten lagen in de zakelijke familiesfeer. Heel soms was ik partij maar meestal niet en werd ik “aan tafel geroepen” om te helpen een oplossing te vinden. Het voelt altijd heel goed als dat lukt en dat smaakte naar meer. De stap om als MfN-registermediator aan de slag te gaan was uiteindelijk niet zo heel groot.

Informatiegids illustratie

Weten waarom mediation werkt?

Je krijgt antwoord op de volgende vraag:

  •    ✓   Wat is mediation?
  •    ✓   Wanneer schakel je een mediator in?
  •    ✓   Wat zijn de voordelen?
  •    ✓   Wie is Mark?

 

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer...

 

Klanten vertellen:

"Mark is een echte professional, hij is makkelijk benaderbaar en heb mij bij hem altijd vrij gevoeld om te zeggen wat ik wilde zeggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg, overal transparant in en belooft geen mooie verhalen maar de realiteit en wat er haalbaar is. Hele fijne man om dit traject mee te doorlopen."

"Wij zijn samen tot een goed besluit gekomen, je heb mij heel goed behandeld en eerlijk gewezen en gezegd hoe het ervoor staat. Dank."

"Het doorlopen traject is kort samen te vatten, helder en daadkrachtig, maar bovenal op een persoonlijke en vriendelijke manier. Zeer tevreden met het verloop."

"Communicatie over en weer was zorgvuldig en snel. Heel prettig."

Vrijblijvend kennismaken

Een no-nonsense aanpak

Eerlijke en duurzame oplossingen

Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!

Hoe werkt het?

1.

Mediation als oplossing voor conflicten

Het mediationtraject begint altijd met een persoonlijke kennismaking. De mediator Assendelft komt graag bij jullie thuis. Dit zou ook op een neutrale locatie kunnen, zoals bij Mark op kantoor. Het is belangrijk om te ervaren of jullie een klik hebben met Mark en of er een vertrouwensbasis is. Vertrouwen bij jullie beide is namelijk essentieel. Er worden volop beladen onderwerpen met elkaar besproken.

Ook brengt Mark de situatie in kaart. Zijn er kinderen in het spel? Een eigen onderneming, een eigen woning of andere speciale omstandigheden?

Profiel
Op gesprek komen

2.

Op gesprek

Tijdens de gesprekken komen diverse onderwerpen aan bod die van belang zijn in het scheidingsproces. Schulden, bezittingen en de verdeling daarvan. In het geval van kinderen wordt de noodzaak van een ouderschapsplan duidelijk. Waar de kinderen zullen wonen, de regeling omtrent vakanties, en hoe de alimentatie precies wordt geregeld.

Mark, als jullie mediator Assendelft, schept een omgeving waar ruimte is om alle emoties te uiten en openlijk te bespreken. Het uiteindelijke doel is het bereiken van eerlijke en duurzame oplossingen.

3.

De juridische documenten

Als de inhoudelijke gesprekken afgerond zijn gaat Mark het convenant opstellen. De nieuwe afspraken worden dan op papier gezet. Ook het ouderschapsplan hoort hierbij.

Wanneer alle partijen akkoord zijn gaan de stukken naar de advocaat. De advocaat controleert de juridische correctheid voordat de stukken naar de rechtbank kunnen.

De Juridische Bril
Mark de Krosse

4.

De nazorg

Na het zetten van de laatste handtekeningen is het mediationtraject afgerond en weten jullie zeker dat alles netjes op papier staat en juridisch in orde is. Echter, dan begint het scheiden eigenlijk pas écht.

Misschien is de woonsituatie wel veranderd of hebben jullie gedeelde vrienden? Er ontstaat een compleet nieuwe situatie. Daarom biedt Mark de benodigde nazorg. Er kunnen nieuwe vragen naar voren komen. Dan is MfN mediator Assendelft voor jullie bereikbaar.

%

Na het zetten van de laatste handtekeningen is het traject voltooid.

Een bekwame mediator met de juiste papieren.

MfN Mediator
ADR Mediator
NMv-Mediator
R

Waarom scheiden met een mediator?

Scheiden is complex en waarschijnlijk erg emotioneel. Er moet een hoop geregeld worden en je hebt al zoveel aan je hoofd. Het is waarschijnlijk een goed advies om een mediator in de armen nemen, dan weet je zeker dat álles goed geregeld is. De belangrijkste voordelen van mediation op een rij:

✓   Het tarief van een mediator ligt veelal lager dan dat van een advocaat.

✓   Een mediationtraject bestaat vaak tussen drie en vijf gesprekken van twee uur en kan dus snel afgerond worden. Een gang naar de rechter beloopt zo maar enkele maanden.

✓   Mediation leidt vaak tot een normalisatie van de relatie tussen partijen, bij een rechtsgang is dat meestal niet het geval.

✓   Bij mediation worden de kosten gedeeld door beide partijen (meestal ieder de helft). Lees hier meer over de kosten.

Wil je gaan voor eerlijke en duurzame oplossingen en vind je het belangrijk dat er niets vergeten wordt? Neem dan een mediator in de armen.

Voorkom een vechtscheiding.

Vechtscheidingen komen helaas voor. Dit blijkt meestal een langdurig en kostbaar proces te zijn, met een onzekere uitkomst en een altijd aanwezig risico. De onderlinge sfeer tussen partijen knapt er zelden van op en uiteindelijk lijkt men toch ergens in het midden te belanden.

Het vermijden van een vechtscheiding is van groot belang en hier kan de mediator Assendelft uitkomst bieden. Mediation wordt beschouwd als een constructieve wijze van communicatie waarmee conflicten worden aangepakt, of beter nog, voorkomen.

In situaties waarin (ex)-partners geen overeenstemming kunnen bereiken, dreigt een vechtscheiding te ontstaan. Dit kan emotionele schade veroorzaken met langdurige gevolgen. Mediation legt specifieke nadruk op het welzijn van de (ex)-partners en eventuele kinderen. Door gezamenlijk tot overeenstemming te komen, worden de emotionele lasten beperkt voor alle betrokkenen.

Waarschijnlijk willen jullie onnodige conflicten of zelfs een vechtscheiding vermijden. Aarzel dan niet om contact op te nemen met de mediator Assendelft: Mark de Krosse.

Mark de Krosse
Mark de Krosse

Contact opnemen

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Heb je nadere vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met me op! Je kunt ook een app sturen via de knop of een bericht achterlaten via onderstaand formulier.

Echtscheidingen

Arbeidsmediation

Businessmediation

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button