Mediator Abcoude

Mediator Abcoude

DKM Mediation

Mark de Krosse, een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

Wat kun je van een mediator verwachten?

Mark de Krosse, een ervaren MfN mediator Abcoude, staat paraat om jullie te begeleiden tijdens de echtscheiding. Hoewel conflicten onvermijdelijk zijn, maakt de aanpak ervan hét verschil. Met Mark als jullie mediator kunnen jullie rekenen op een positieve afloop van het traject: netjes scheiden met eerlijke en duurzame oplossingen.

Mark kijkt niet alleen naar de juridische facetten maar legt ook de nadruk op de emotionele kant. Het uiteindelijke doel is het bereiken van wederzijds begrip en overeenstemming over de vraagstukken die jullie gaan tegenkomen. Vooral als er kinderen bij betrokken zijn, is het belangrijk dat jullie nog door één deur kunnen.

Kies voor de expertise van Mark en ontvang de benodigde ondersteuning om het scheidingstraject soepel te doorlopen. Zo leggen jullie de fundering voor een frisse start, waarbij Mark jullie begeleidt.

Samen in gesprek met de mediator
Mark de Krosse

Mag ik me even voorstellen?

Mark de Krosse is de naam… aangenaam! In 2019 besloot ik de formele opleiding tot mediator te volgen zodat ik als MfN-registermediator mijn werk kon gaan doen. De opleiding in combinatie met ruim 25 jaar ervaring als bemiddelaar, ondernemer/DGA in het grotere familiebedrijf gaven me het fundament om als mediator verder te gaan.

Naast de algemene mediationopleiding heb ik ook de gespecialiseerde opleidingen doorlopen voor echtscheidingsmediation, familiemediation en arbeidsmediation. De combinatie van ervaring en opleidingen stellen me in staat om verschillende en complexe mediations aan te gaan.

In mijn loopbaan heb ik op allerlei manieren met kleine en hele grote conflicten te maken gehad. De meeste conflicten lagen in de zakelijke familiesfeer. Heel soms was ik partij maar meestal niet en werd ik “aan tafel geroepen” om te helpen een oplossing te vinden. Het voelt altijd heel goed als dat lukt en dat smaakte naar meer. De stap om als MfN-registermediator aan de slag te gaan was uiteindelijk niet zo heel groot.

Informatiegids illustratie

Weten waarom mediation werkt?

Je krijgt antwoord op de volgende vraag:

  •    ✓   Wat is mediation?
  •    ✓   Wanneer schakel je een mediator in?
  •    ✓   Wat zijn de voordelen?
  •    ✓   Wie is Mark?

 

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer...

 

Klanten vertellen:

"Mark is een echte professional, hij is makkelijk benaderbaar en heb mij bij hem altijd vrij gevoeld om te zeggen wat ik wilde zeggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg, overal transparant in en belooft geen mooie verhalen maar de realiteit en wat er haalbaar is. Hele fijne man om dit traject mee te doorlopen."

"Wij zijn samen tot een goed besluit gekomen, je heb mij heel goed behandeld en eerlijk gewezen en gezegd hoe het ervoor staat. Dank."

"Het doorlopen traject is kort samen te vatten, helder en daadkrachtig, maar bovenal op een persoonlijke en vriendelijke manier. Zeer tevreden met het verloop."

"Communicatie over en weer was zorgvuldig en snel. Heel prettig."

Vrijblijvend kennismaken

Een no-nonsense aanpak

Eerlijke en duurzame oplossingen

Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!

Hoe werkt het?

1.

Mediation als middel voor oplossingen

Het mediationtraject start met een persoonlijke ontmoeting. Mark brengt graag een bezoek aan jullie thuis in Abcoude, of indien gewenst, kan er een afspraak worden gemaakt op een neutrale locatie, zoals het kantoor van Mark. Tijdens deze eerste afspraak kijken jullie of er een klik is met de mediator Abcoude. Deze klik is erg belangrijk, dit vormt namelijk de basis voor vertrouwen. Tijdens deze gesprekken komen gevoelige onderwerpen op tafel, vertrouwen is nodig om daar vrijuit over te kunnen praten.

Profiel
Op gesprek komen

2.

Op gesprek

Voor de inhoudelijke gesprekken zijn meestal twee tot drie gesprekken nodig, elk van anderhalf tot twee uur. In deze gesprekken worden diverse onderwerpen besproken, waarbij er wordt ingegaan op vraagstukken rond schulden en bezittingen, het pensioen of bijvoorbeeld een koopwoning.

Als er kinderen in beeld zijn kan een ouderschapsplan ook niet ontbreken. Waar gaan de kinderen wonen en wanneer gaan ze met wie mee op vakantie? En hoe zit het met de alimentatie? De mediator Abcoude zorgt ervoor dat alle onderwerpen aan bod komen.

3.

De juridische documenten

Na het afronden van de inhoudelijke gesprekken neemt de mediator Abcoude de volgende stap door het convenant op te stellen. Alle nieuw gemaakte afspraken, inclusief het ouderschapsplan, worden zorgvuldig op papier gezet.

Zodra alle betrokken partijen hun akkoord hebben gegeven, worden de documenten overgedragen aan de advocaat. Deze specialist controleert de juridische correctheid van de opgestelde stukken alvorens ze naar de rechtbank worden ingediend.

De Juridische Bril
Mark de Krosse

4.

De nazorg

Na het zetten van de laatste handtekeningen is het traject voltooid. Na de afronding van het scheidingsproces biedt de mediator Abcoude de benodigde nazorg. Na de scheiding ontstaat er een compleet nieuwe situatie. Waarschijnlijk komen er dan toch nog nieuwe vragen naar voren. Mark staat jullie waar nodig bij. 

%

Na het zetten van de laatste handtekeningen is het traject voltooid.

Een bekwame mediator met de juiste papieren.

MfN Mediator
ADR Mediator
NMv-Mediator

Voorkom een vechtscheiding.

Helaas zijn vechtscheidingen een veelvoorkomend fenomeen, vaak resulterend in trage en kostbare juridische procedures met onzekere uitkomsten. Het brengt aanzienlijke risico’s met zich mee en draagt zelden bij aan een verbetering van de relatie tussen de (ex)-partners. Ze eindigen vaak in een compromis waar beide partijen niet volledig tevreden mee zijn.

Het voorkomen van dergelijke conflicten is van groot belang. Hier kan de mediator Abcoude jullie waarschijnlijk bij helpen. Mediation is een constructieve vorm van communicatie, een instrument om tot werkbare oplossingen te komen.

Door gezamenlijk tot overeenstemming te komen, kunnen de emotionele lasten worden verminderd. Het gaat niet alleen om de juridische aspecten, maar ook het streven naar een gezonde emotionele afwikkeling, wat de overgang naar een nieuwe levensfase aanzienlijk vergemakkelijkt.

Wil je een vechtscheiding voorkomen? Mark staat klaar om te begeleiden bij het vinden van constructieve en eerlijke oplossingen. Wacht niet langer!

R

Waarom scheiden met een mediator?

Scheiden zonder een helpende hand kan een flinke uitdaging zijn, je hebt al zoveel aan je hoofd en tegelijkertijd gaat er waarschijnlijk veel veranderen. Het is dan handig om een mediator in te schakelen. Dan weet je tenminste zeker dat alles goed geregeld wordt. Hier zijn de belangrijkste voordelen op een rij:

✓ Een mediator is vaak goedkoper dan een advocaat.

✓ Een mediationtraject duurt meestal maar drie tot vijf gesprekken van twee uur, dus het kan snel afgerond worden. Een gang naar de rechter kan zomaar maanden duren.

✓ Mediation zorgt vaak voor een betere relatie tussen de partijen, terwijl een rechtszaak dat meestal niet doet.

✓ De kosten van mediation worden gedeeld door beide partijen (meestal ieder de helft). Lees hier meer over de kosten.

Wil je gaan voor eerlijke en duurzame oplossingen en vind je het belangrijk dat er niets vergeten wordt? Neem dan Mark, mediator Abcoude, in de armen.

Mark de Krosse
Mark de Krosse

Contact opnemen

Een kennismakingsgesprek is altijd vrijblijvend. Heb je nadere vragen of wil je kennismaken, neem dan contact met me op! Je kunt ook een app sturen via de knop of een bericht achterlaten via onderstaand formulier.

Echtscheidingen

Arbeidsmediation

Businessmediation

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button