Mark de Krosse

DKM Mediation

Mark de Krosse

Een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

Businessmediation

Mediation voor zakelijke geschillen

Bij businessmediation of zakelijke mediation moet je denken aan zakelijke conflicten. Dat kunnen conflicten zijn tussen aandeelhouders. Maar ook geschillen tussen de RvC en directieleden of conflicten tussen directie en ondernemingsraad.

Ook bij overnames en opvolging liggen conflicten vaak op de loer en al helemaal bij het familiebedrijf waar zakelijk en privé nogal eens door elkaar lopen. En dan speelt er dikwijls zomaar nog eens een echtscheiding mee.

Door mijn achtergrond beschik ik over ruime ervaring bij middelgrote internationale familiebedrijven. Ik ken de mentaliteit, begrijp de ondernemers maar ook de andere stakeholders van een organisatie.

Ook kan ik helpen bij disputen tussen verschillende bedrijven of binnen joint ventures. Dat kan zowel nationaal als internationaal. In het overgrote deel van de gevallen wordt het conflict binnen een aantal weken opgelost. Uiteraard wordt de oplossing goed schriftelijk vastgelegd.

Mark de Krosse
Dienst Businessmediation

Mediation met een plan

Het traject begint eigenlijk altijd met een vrijblijvende kennismaking/intake. Voor partijen is dit belangrijk om te bepalen of zij een klik hebben en of er een vertrouwensbasis is. Vertrouwen bij alle partijen is essentieel. Er worden gevoelige zaken met elkaar besproken.

Tijdens de kennismaking komt het conflict summier aan de orde. Niet veel meer dan nodig om een korte omschrijving te maken voor in de mediationovereenkomst.

Vervolgens controleert de mediator bij partijen of zij vrijwillig deelnemen, voor zichzelf (of hun organisatie) kunnen en mogen opkomen en of partijen constructief aan de mediation willen beginnen.

 

Dienst Businessmediation

Vrijblijvend kennismaken

Een no-nonsense aanpak

Eerlijke en duurzame oplossingen

Klanten vertellen:

"Mark is een echte professional, hij is makkelijk benaderbaar en heb mij bij hem altijd vrij gevoeld om te zeggen wat ik wilde zeggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg, overal transparant in en belooft geen mooie verhalen maar de realiteit en wat er haalbaar is. Hele fijne man om dit traject mee te doorlopen."

"Wij zijn samen tot een goed besluit gekomen, je heb mij heel goed behandeld en eerlijk gewezen en gezegd hoe het ervoor staat. Dank."

"Het doorlopen traject is kort samen te vatten, helder en daadkrachtig, maar bovenal op een persoonlijke en vriendelijke manier. Zeer tevreden met het verloop."

"Communicatie over en weer was zorgvuldig en snel. Heel prettig."

Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!

Een bredere blik dan alleen de juridische bril

In mijn praktijk kom ik weinig tegen dat een conflict zuiver juridisch van aard is. Eigenlijk nooit! Als twee partijen het kadaster en de rijdende rechter uitnodigen om te beslechten of de schutting wel helemaal precies op de erfgrens staat dan is die schutting nooit de bron van het conflict. Altijd speelt er meer dan de plek van de schutting die al vele jaren op de zelfde plaats staat. Dat levert dan ook de vermakelijke TV op.

Bij elk conflict is er naast de juridische kant nog een heel andere kant. De duurzame en bestendige oplossingen worden altijd gevonden door ook de niet-juridische elementen mee te nemen in de oplossing. Iets wat een rechter nauwelijks kan doen. De rechter spreekt zich uit over de plaatsing van de schutting en verbiedt of gebiedt op straffe van een dwangsom soms nog een bepaalde gedraging, maar dat is het dan ook. Het onderliggende conflict of de oorzaak daarvan, veelal gebrekkige communicatie, blijft vaak gewoon in stand.

Bij mediation speelt de juridische positie van partijen ook een rol, dat kan niet anders. Maar bij mediation kijken we ook verder; naar wat partijen beweegt, wat wensen partijen naast een mogelijke juridische uitkomst. Hoe willen partijen de toekomst in. Door zijn aard is mediation daardoor niet alleen sneller en goedkoper dan een juridische strijd maar ook vaak beter!

De Juridische Bril

Een bekwame mediator met de juiste papieren.

MfN Mediator
ADR Mediator
NMv-Mediator
Informatiegids illustratie

Weten waarom mediation werkt?

Je krijgt antwoord op de volgende vraag:

  •    ✓   Wat is mediation?
  •    ✓   Wanneer schakel je een mediator in?
  •    ✓   Wat zijn de voordelen?
  •    ✓   Wie is Mark?

 

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer...

 

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button