Mark de Krosse

DKM Mediation

Mark de Krosse

Een menselijke, maar toch no-nonsense-aanpak.

Arbeidsmediation

Mediation op de werkvloer

Steeds vaker wordt arbeidsmediation ingezet als onderdeel van een re-integratie of bij verstoorde arbeidsverhoudingen. Dat kan een individuele werknemer betreffen, maar ook een groep of hele afdeling binnen een organisatie.

Uiteraard is het mogelijk om partijen te begeleiden bij exit-mediation, echter meestal is het waardevoller om herstel van de verhoudingen en de relatie te bewerkstelligen. Zeker in tijden waarin arbeid schaars is en verloren gegane kennis niet eenvoudig weer is in te vullen.

Als onpartijdig en onafhankelijke mediator lukt het mij vrijwel altijd om partijen uit hun ingegraven posities te bewegen om zich te focussen op de onderliggende belangen. Vanuit de nieuwe inzichten die dan ontstaan zijn, lukt het vaak eerlijke en duurzame oplossingen te vinden voor conflictsituaties.

Mark de Krosse
Gesprekken

Mediation met een plan

Het traject begint eigenlijk altijd met een vrijblijvende kennismaking/intake. Voor partijen is dit belangrijk om te bepalen of zij een klik hebben en of er een vertrouwensbasis is. Vertrouwen bij alle partijen is essentieel. Er worden gevoelige zaken met elkaar besproken.

Tijdens de kennismaking komt het conflict summier aan de orde. Niet veel meer dan nodig om een korte omschrijving te maken voor in de mediationovereenkomst.

Vervolgens controleert de mediator bij partijen of zij vrijwillig deelnemen, voor zichzelf (of hun organisatie) kunnen en mogen opkomen en of partijen constructief aan de mediation willen beginnen.

 

Gesprekken

Vrijblijvend kennismaken

Een no-nonsense aanpak

Eerlijke en duurzame oplossingen

Klanten vertellen:

"Mark is een echte professional, hij is makkelijk benaderbaar en heb mij bij hem altijd vrij gevoeld om te zeggen wat ik wilde zeggen. Hij is duidelijk in zijn uitleg, overal transparant in en belooft geen mooie verhalen maar de realiteit en wat er haalbaar is. Hele fijne man om dit traject mee te doorlopen."

"Wij zijn samen tot een goed besluit gekomen, je heb mij heel goed behandeld en eerlijk gewezen en gezegd hoe het ervoor staat. Dank."

"Het doorlopen traject is kort samen te vatten, helder en daadkrachtig, maar bovenal op een persoonlijke en vriendelijke manier. Zeer tevreden met het verloop."

"Communicatie over en weer was zorgvuldig en snel. Heel prettig."

Kennismaken? Laat een terugbelverzoek achter!

Laat geen tijd verloren gaan bij een groepsconflict op de werkvloer

Hoe eerder aan de oplossing van een conflict gewerkt wordt hoe beter. Dat geldt in het bijzonder als er meer dan twee betrokkenen zijn. Niet zelden zijn leidinggevenden partij en kan een eenvoudig conflict zich als een veenbrand uitbreiden en ontstaat er een brede vertrouwenscrisis. Het gevolg: Goede mensen lopen weg en de sfeer kan volledig verziekt raken.

Naast de negatieve energie die dit in een organisatie te weeg brengt zijn de (verborgen) kosten van een dergelijk conflict enorm. Alleen al de wervings- en selectiekosten van een goede medewerker die vertrekt overschrijden de kosten van een mediation-traject al vrijwel altijd. Het effect van een externe mediator is groot. De betrokkenen kunnen hun verhaal dan doen bij iemand die onbevooroordeeld luistert en geen partij is en ook geen belang heeft bij welke uitkomst dan ook. Dat opent vrijwel altijd deuren.

Conflicten op de werkvloer

Een bekwame mediator met de juiste papieren.

MfN Mediator
ADR Mediator
NMv-Mediator
Informatiegids illustratie

Weten waarom mediation werkt?

Je krijgt antwoord op de volgende vraag:

  •    ✓   Wat is mediation?
  •    ✓   Wanneer schakel je een mediator in?
  •    ✓   Wat zijn de voordelen?
  •    ✓   Wie is Mark?

 

Voor antwoord op deze vragen en nog veel meer...

 

© Copyright 2024 | DKM Mediation | Website door Oog op Marketing

Call Now Button